Wij Nederlanders houden van barbecueën. De zomer mag er dan officieel op zitten, tóch weerhoudt dit velen van ons er niet van om een gezellige barbecue te organiseren, ook als het weer wat minder is. Maar hoe organiseer je nou eigenlijk een geslaagde winterbarbecue? In dit artikel vertel ik je er meer over!

Zorg voor goed vlees!

Een barbecue is niet geslaagd zonder het juiste vlees. Er bestaan namelijk grote onderlinge verschillen tussen vlees. Kies bij voorkeur in ieder geval voor kwaliteitsvlees in plaats van goedkoop vlees, want dat proef je uiteindelijk écht terug. Bovendien wordt bij kwaliteitsvlees doorgaans veel meer rekening gehouden met het dierenwelzijn dan bij de welbekende ‘kiloknallers’. Wat voor soort vlees je uiteindelijk op de barbecue legt is natuurlijk geheel aan jou en je gasten. Ga je voor een traditioneel stukje karbonade of een hamburger, of wil je eens wat anders en ga je bijvoorbeeld voor overheerlijke diamanthaas?

De juiste barbecue

Als je gaat barbecueën is natuurlijk ook een goede barbecue van groot belang. Als je een nieuwe barbecue aan wil schaffen heb je de keuze uit verschillende opties. Allereerst kun je gaan voor een traditionele houtskool-barbecue. Dit type barbecue is voornamelijk zo populair omdat deze niet duur is en omdat deze het vlees (of de vis!) een kenmerkende geur en smaak meegeeft. Naast de houtskool-barbecue is ook de elektrische barbecue tegenwoordig erg populair. Een groot pluspunt van deze variant is dat je gelijk kunt beginnen met grillen!

Ben je geïnspireerd geraakt, wil je zelf een barbecue organiseren en ben je op zoek naar kwalitatief goed vlees? Neem dan eens een kijkje op de website van Bollensteak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *