Oktober is alweer in zicht en de zomer zit er officieel al een paar dagen op. Voor veel mensen betekent dit dat de barbecue weer naar binnen wordt gehaald en dat deze pas weer naar buiten komt wanneer het kwik stijgt tot ver boven de 20 graden. Wist je echter dat barbecueën het hele jaar door leuk kan zijn? Denk bijvoorbeeld eens aan het organiseren van een winterbarbecue! Ben je benieuwd waar je daarbij op moet letten? Lees dan snel verder!

Bron:

Een goede barbecue

Of het nou zomer of winter is: voor een geslaagde barbecue mag een goede barbecue natuurlijk niet ontbreken. Barbecues zijn er in verschillende soorten en modellen en het is daarom goed om stil te staan bij de verschillende mogelijkheden. De verschillende soorten barbecues hebben allen hun eigen voor- en nadelen. Zo is de zogenaamde Kamado Joe barbecue een erg populair model, maar je kunt ook voor een elektrische barbecue gaan.

Beschik je nog niet over een goede barbecue en wil je een nieuwe bbq kopen? Kijk dan eens op de website van BarbecueXXL.

Kwalitatief goed vlees

Voor een geslaagde winterbarbecue mag het aan goed vlees natuurlijk niet ontbreken. Kwalitatief goed vlees is wellicht wat duurder in prijs, maar het is de meerprijs zeker waard. Bij dit type vlees is bovendien doorgaans veel beter rekening gehouden met het dierenwelzijn. Dit uiteraard in tegenstelling tot bij de zogenoemde ‘kiloknallers’, waar dieren vaak aan hun lot worden overgelaten.

Zorg dat je het niet koud krijgt

Bij een barbecue in de winter moet je er natuurlijk goed voor zorgen dat je het niet koud krijgt. Zorg daarom bijvoorbeeld voor lekkere plaids en zet een vuurkorf aan. Zo zorg je bovendien voor een extra gezellige sfeer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *